E-posta listesi
Biliyorsunuz. E-posta adresinizi bir kez ele geçiriyorlar. Sonra listeden çıkamıyorsunuz.
Bugün size iki tane öykü…
😉
Bir mezunlar derneğine “Ahmet Yürümeyenkuş ağabeyimiz öldü. Başımız sağolsun.” diye mesaj gelir. (İsmi ben uydurdum)
Hemen mezunlar kütüğüne bakarlar. Bu isimde hiç kimse yoktur. Araştırırlar. Hiç bir şey bulamazlar. Sonra mesajı gönderen kişiye telefon edip sorarlar.
“Aylardan beri beni listeden çıkartın, bana e-posta göndermeyin diye defalarca aradım. Hiç ilgilenen olmadı. Ben de derdimi anlatmak için bu yöntemi buldum.” yanıtını alırlar.
😉
Bir turizm firmasından sürekli e-posta alıyordum. Defalarca e-posta gönderdim. Mesaj gelmeye devam etti.
Sonunda şu mesajı gönderdim.
============
Mesajınızın en alt satırına, “istemiyorsanız buraya klikleyin” yazacağına Please click here, if you always like to have newsletter ! yazan görgüsüz ve utanmaz bir firma ile hiçbir zaman işim olamaz.
Reklamınız olmasın diye adınızdan bahsetmiyorum. Ama öğrencilerime “bunu yapacak kadar utanmaz olmayın” diye yaptıklarınızı anlatıyorum.
============
Aylardır gelmeyen yanıt hemen 15 dakika sonra geldi.
============
Sayın Ugur Özmen,
Gondermis oldugunuz Mesajınız icin Cok tesekkur ederiz.
Ne yazıkkı asıl utanacak kısı siz iken bu sekil bir mail sahıbıne hıc yakısmayan bu uslubunuzu sadece kınıyoruz.
Eger Satırlarda hata varsa bir Egitimci olarak hatanızı duzeltirmisiniz uyarısı yerıne bu sekil bir yazı sekliniz hicte size yakısmamıs. bilincsiz bir sekilde bunu(görgüsüz ve utanmaz bir firma) yazabiliyorlarsa vay benim TÜRKİYEME.
Yazdıgınız yazınızda herhalde aynaya fazla bakmıssınızkı kendınızı bize tanıtıyorsunuz.
Sizi isim listesinden tekrar giremiyecek sekilde kazıdık.
Ancak size sunu belirtmek isteriz;
Su ana kadar 20 Yıldır bu isme ve fırmaya hıc bir Pislik yapısmadı .Cunki o kadar temizki leke tutmaz.
Saygılarımızla
============
- (Yazıyı yukarıya aynen kopyaladım. Uslup ve dilbilgisine hiç dokunmadım)
Hemen şükran duygumu paylaştım.
============
Yanıtınız, ne kadar haklı olduğumu göstermesi açısından iyi bir örnek.
Teşekkür ederim.
============
Artık bu firmadan mesaj almıyorum.
😛
2 Şubat 2010
12:58 pm
İlkokuldan üniversiteye kadar dilbilgisi dersi alan bir ülke olmasak, kimbilir nice olurdu halimiz…
2 Şubat 2010
8:21 pm
Müşteriyle temas halinde olanunan her noktada profesyonel çalışanlara sahip olmak gereklidir.
3 Şubat 2010
8:29 am
hocam bence ’20 yıllık firma’ ve ‘hic bir pislik yapismadi’ soylemi birbirleriyle çok tezat olmuş :)))
3 Şubat 2010
11:03 pm
Keşke firmalar salt medyaya reklam için ayırdıkları bütçenin ufakta olsa bir miktarını müşteri ilişkilerindeki elemanlarının eğitimi için harcasalar.