18 Mart 2012 Pazar

Bilgi üzerine tweet’ler

Dün sabah önce Tayfun Bayazıt’ın (@TayfunBAYAZIT)

#uludagekonomizirvesi Serpil Timuray / Vodaphone: iletişim sektörü sesten veriye kayıyor, iş modelleri radikal değişecek. Mobil ödeme örnek

tweet’ini okudum. Nicedir söylüyorum ve yazıyorum. Telekom şirketleri çok sayıda veriye sahip olmayı zenginlik sanıyor. Oysa zenginlik sahip olmakta değil, kullanmaktadır. Verileri kullanmak için de önce anlamlandırmak gerekir. Müşteriyi iyi tanımayı anlatan şu [1] ve [2] yazılar, verinin anlamlandırılması konusunda iki güzel örnek. Bu nedenle Tayfun beyin tweet’ine yanıt yazdım.

Sesten veriye yolculuk, doğru yön. İyi de telekomcular veriyi anlamlandırmayı ne zaman öğrenecek sizce?

😉

Aynı saniyelerde Çağan Çağlar’ın (@cagancaglar) tweet’ini gördüm.

Elindeki bilgiyi degerlendirecek deneyime sahip olmayan, malesef ben ben diyen cevresi ile etkilesemeyen bir nesil var yanibasimizda!

tweet’ini (muhtemelen, şirketlerin bilgiyi anlamamlarına taktığım ve bankaların ve telekomun büyüklerinin “ben ben” demekten çevresini umursamadığını yazmaktan sıkıldığım için )

Elindeki bilgiyi degerlendirecek deneyime sahip olmayan, malesef ben ben diyen cevresi ile etkilesemeyen

kısmına kadar ” şirketler var yanibasimizda!” diye devam edecek gibi ön yargıyla okudum.

😛

Sahi, bu firmalar ne zaman ellerindeki verileri bizim için kötü niyetle değil de olumlu ve değerli sonuçlar üretmek için kullanacaklar.

🙁

 

Kategori: CRM

“Bilgi üzerine tweet’ler” yazısına şu ana kadar 2 yorum yapılmış:

  1. Sizler için olumlu ve değerli sonuçlar üretmek şirketler için kısa vadede karlı olduğunda belki yaparlar bunu hocam.

    Temel mesele şu ki, şirketlerin üst düzey yöneticileri 1 yıllık başarılarına göre bonus alıyor veya almıyorlar, bütün işler de bu basit yanlış ödüllendirme metoduna göre yanlış ilerliyor. Üretim gibi sayılabilen hedeflere yönelik sanayi devrimi yıllarında tasarlanan, alacakları o 3 kuruşluk bonus yüzünden sizi de bizi de çileden çıkarıyorlar.

    Şirketler çalışanlarını hissedarları olarak gördüğünde, yıllık kar veya zararı çalışanları ile paylaştıklarında, yani şirketler bir tür meritokrasiye dönüştüğünde; nam-ı diğer çıkmaz ayın çarşambasında kırmızı kar yağdığı gün şirketler sizin dediğiniz gibi olumlu ve değerli sonuçlar üretirler belki.

    Çok selamlar, sevgiler.

  2. mert meriç :
    18 Mart 2012
    9:40 pm

    vodaphone da nedir?

Yorum Yazın