Dershane
Hafta sonu LYS sınavları yapıldı. Dershaneler bir süre ara verecek.
Aslında bir isimlendirme hatası var. Dershane dediğimiz işletmeler, öğrencileri derslere değil sınavlara hazırlıyorlar.
İsimlerinin SINAVHANE olması gerekmez mi?
😛
Etiketler: ders, eğitim, öğrenci, okul, sınav
Kategori: Hariçten Gazel
25 Haziran 2012
11:26 am
Sanırım ezberhane de fena isim olmaz 🙂
25 Haziran 2012
4:58 pm
Eskiden, çok değil 95-98 yılları olsa gerek. Kitapçıları gezdiğimde içerisinde anlatım olan, bol bol deneyler içeren fen bilgisi ders kitapları, anlatımlı elektronik devre kitapları olurdu ve genelde bunların isimleri HOBİ ile başlardı…
Yiğenim yazın boş durmasın diye bunlardan bir tane almak için uzun zaman sonra kitapçılar çarşısına gittim. Bulamadım. Bütün raflarda YGS, LGS v.s. sınavları için geçmiş sorular, çözüm yöntemleri içeren kitaplar vardı.
O kadar dershane, o kadar kitap sadece soru çözümleri için varsa ve diğer kitapları raflardan indiriyorsa bu kadar öğrenci neyi nasıl öğreniyor bilemiyorum.
Eğitimci değilim fakat, bir şeyler ters gidiyormuş gibi geliyor bana. Ya da ben ÖĞRENMEK kavramını başka kavramlarla karıştırıyorum.
25 Haziran 2012
8:27 pm
Sevgili Mehmet,
Maalesef artık eğitmiyor, sadece öğretiyoruz. Oysa eğitim esas olmalıydı.
26 Haziran 2012
12:28 am
Daha önce bir çok konuda kendimi bilgili sanıyorken yaşım ilerledikçe bir çok konuda sadece yüzeysel bilgi sahibi olduğumu anladım. hatta hala daha bir çok şeyi yeni öğreniyorum. çözebildiklerimi akıl ve mantık çerçevesinde hallettim ve öylede gidiyorum. örneğin her geçen zaman yeni şeyler çıkıyor. mesela bugün yeni bişey çıksa nasıl eğitimi vereceğiz? veremeyeceğiz çünkü kendimiz bunun üstesinden gelmek zorundayız. bu yüzden temel eğitim kısa tutulmalı (yaşlanmadan) ve işlerin mantıkları öğretilmeli. ilerlemek isteyen üniversitede ilerlemeli. bu yüzden sınav bence çok gereksiz bir bariyer.
birde şuna takılıyorum; insanoğlunun ihtiyaçları sınırlı. yemek içmek üremek vs. ve bunların arasında dönem dönem değişen kavramlar ve işler.. iyide abi ozaman biz uzaya çıkmayalım. yeni gezegenler keşfetmeyelim. işte elimizde hiçbir geçmiş data bulunmazken yeni şeyleri nasıl bulacağız? elbette akıl ve mantık yoluyla ve merak yoluyla.. bu yüzden ben temel eğitimin kısa tutulması taraftarıyım. uzmanlaşmak için üniversite şart bu yüzden sınav bence gereksiz.
ayrıca bizim ülkemizde askerlik konusuda var. askerden sonra eğitime devam edenler bence çok az. direk toplum baskısı nedeniyle hayata atılmak zorunda kalınıyor. mecburen eğitimde yarıda kalıyor. halbuki eleman belki okumak ve uzmanlık yapmak istiyor. ama askerlik ve toplum baskısı nedeniyle yapamıyor.
30 Haziran 2012
11:31 am
Dershane işletmeleri hiç bir zaman ara vermez. Önümüzde kpss var sürekli telefon alıyorum. Gelin hızlandırılmış üç aylık kurslarımız var. 2013 dgs sınavına hazırlayalım şimdiden kaydolun falan fıstık. 🙂