Güzel tanışmalar
Geçenlerde iki gün üst üste güzel insanlarla tanıştım.
😀
Genç arkadaşımız okuldaki e-ticaret dersini izlemeye gelmişti.
– Bir girişim fikrin var ve onu hayata geçirmek?… diye sorarlarken
– Hayır. Benim girişim için hiçbir fikrim yok. Ama geleceğin internet şirketlerinde olduğunu düşünüyorum ve bir start-up’da çalışmak istiyorum” dedi.
- Sohbet ettiklerim bilirler. Girişimci rüzgarı nedeniyle aslında profesyonel becerileri olup girişimci olamayacak gençlerin bile sürekli birşeylere koşturmalarının zararlarından bahsederim.
Kendini bilen ve rüzgara kapılmayan genç arkadaşa saygı duydum.
😉
Diğer genç arkadaşımız, çalıştığı şirkette sosyal mecralarla ilgileniyor.
– Herkes bana Facebook’da şirket sayfası açmamı söylüyor. Ama şirketimizin neden Facebook’da olması gerektiğine kendimi inandıramıyorum ki, patronumu inandırmaya çalışayım…” dedi.
- Sohbet ettiklerim bilirler. Her şirketin Facebook’da sayfası olması gerektiğini söyleyenlere yıllardır “bazı şirketlerin Facebook’da olmasının anlamsızlığını” anlatıyordum. Şimdi o SMU’lar da benimle aynı fikirdeler.
Şirket çıkarlarını düşünen ve rüzgara kapılmayan genç arkadaşa saygı duydum.
😉
Çoğu insan ‘hiç hoşlanmadığını’ söyler ama… şahsen “Ben demiştim” demeye bayılırım.
😛
Etiketler: e-ticaret, eğitim, facebook, girişim, girişimci, internet, profesyonellik, risk kontrol, sosyal mecralar
Kategori: interaktivite
14 Kasım 2012
3:27 pm
Genel olarak profesyonel becerileri olan insanların girişimcilik hayalinin peşinden koşmasına mı karşısınız yoksa internet start up rüzgarına kapılmasına mı karşısınız?
Bana 2.si gibi geliyor…
14 Kasım 2012
8:13 pm
Çalışanların %85′i, çalışanların %15′ini çalıştıracağı günlerin özlemiyle çalışıyor. http://bit.ly/T3fEbx
14 Kasım 2012
9:07 pm
Uğur hocanın anlattıkları inanılmaz hoşuma gider. Geçenlerde yazdığı blog yazısında, bu “ben demiştim” konusuna değinmişti. Benim de başıma sık sık geliyor.
15 Kasım 2012
8:57 pm
Aslında girişimci olamayacak, ancak çok iyi profesyonel olabilecek insanların girişimcilik hayali peşinde koşarak becerilerini heba etmesine, sonra da kendilerini başarısız zannetmelerine karşıyım.
.
E-Tohum’da finale kalan fikirleri olan ama girişimci olamayacak bazı gençlerin durumlarını izledim. Bazılarını uyarmıştım. Sonraki durumlarına üzüldüm. (Fikirleri güzeldi – yani konu fikir değil – davranış ve bakış açıları girişimci olmaya uymuyordu.)
.
Diğer yandan start-up’lara karşı değilim. Bilgi olarak da, maddi olarak da desteklediklerim var. Onların girişimci ruhu ile benim profesyonel becerilerim birleşirse, işe yarar diye düşünüyorum 🙂 İki taraf da profesyonel olsa, yenilikler oluşmaz; iki taraf da girişimci olsa, sürdürülebilirlik azalır.
.
Sayende şimdi aklıma eski bir yazı dizisi geldi.
http://ugurozmen.com/is-hayati/kurumsal-sorunsali
http://ugurozmen.com/yasamin-icinden/kurumsal-mi-girisim-mi
http://ugurozmen.com/yasamin-icinden/kurumsal-mi-girisim-mi-2
http://ugurozmen.com/yasamin-icinden/kurumsal-mi-girisim-mi-yanitlar-1
http://ugurozmen.com/yasamin-icinden/kurumsali-isterken
http://ugurozmen.com/yasamin-icinden/kurumsal-mi-girisim-mi-ek-sorular
http://ugurozmen.com/yasamin-icinden/onayim-olmadan-asla
🙂
Bunları okuyunca “girişimci düşmanı” sanılacağımı biliyorum. Benim demek istediğimi Devrim Demirel’in e-tohum yazısının http://www.etohum.com/girisimcilik-psikolojisi son paragrafı anlatıyor.
.
“Sıradışı bir başarı ne standart bir ruh haliyle başarılabilir, ne de problemli ruh halleriyle sürdürülebilir”. Kendimi girişimcinin büyük özveriyle elde ettiği başarısını sürdürmekten sorumlu hissediyorum da… O nedenle benzerlerim de diğer start-up’ları korusun diye uğraşıyorum.
.
Sen 2 satır sordun, ben blog yazısı kadar yanıtladım. 🙂 Bir yazı heba mı oldu acaba…
15 Kasım 2012
9:09 pm
Egemen Eroğlu,
.
O %85 gerçekten hayalleri ile besleniyor. Bu haberi görmemiştim. Ama benim o “bir işte çalışırken kendi yerini açmak” hayalindeki arkadaşlarla anılarım var. http://ugurozmen.com/yasamin-icinden/oncelik-sirasi
.
İşte girişimci olamayacak (ama benim dediğim anlamda profesyonel de olamayacak) sadece ücretli çalışabilecek biri daha…
😛