10 Temmuz 2009 Cuma

Bana sorun getirmeyin

Bazı yöneticiler “Bana sorun getirmeyin” derler.

Aklınızdan şu cümle geçer:

“Madem sorunlarla karşılaşmak istemiyorsun, neden yönetici koltuğunu işgal ediyorsun”

Haklısınız. Yönetim kademelerinde basamaklar artıkça, sorunlarla uğraşılacak.  Orada olma nedeni, karar vermek ve uygulatmak olmalı…

Herşey düzgün giderken, yöneticinin kararlarına ihtiyaç yok ki…  Ancak bir olay durumunda karar verdiği zaman kendisi var.

😛

Çook önce yazmıştım. Üzerimde çok emeği olan hocam Prof. Dr. Osman A. Ataç’ın sınav sorusu:

“Şirket el kitabı (organization manual) ne zaman plan yerine kullanılır?”

Artık yanıtlayabiliriz değil mi?

😀

“Bana sorun getirmeyin” diyenler “teflon” yönetici sınıfıdır.  Sorunlar onlara bulaşmaz.  Kayıp gider. “Ne olur, ne olmaz” diyerekten hemen her karardan sıyrılmanın yolunu ararlar. Kocaman gövdeleri olmasa bile zekaları esnektir.

Siz de atasözlerinden medet umarsınız. Söyleyemeseniz bile aklınızdan geçer.

“Koyunun olmadığı yerde, keçiye Abdurrahman Çelebi derler”.  Emret müdürüm… Emretmez…

😛

Etiketler: , , , , , ,

Kategori: İş hayatı

“Bana sorun getirmeyin” yazısına şu ana kadar yorum yapılmamış

  1. Elinize sağlık hocam. Kültürümüzde “accountability” ya da hesap verebilirlik (mi desek?) pek yok o yüzden kimse karar almanın sorumluluğunu taşımak istemiyor. “Ben bu kararı şu koşullarda verdim, sonuna kadar da aslanlar gibi kararımın arkasındayım” diyecek kaç kişi var ki? Birçok firmada en ıvır zıvır konularda karar almak için 8-10 kişi katılımlı toplantılar yapıldığını bizzat gördüm. Bir yönetici “bana sorun getirmeyin” dememeli ama çalışanlarının yetkinliğini geliştirebilmek için “çözüm önerilerinizle gelin” diyebilmeli ve son kararı alacak olan kendisi bile olsa, tüm önerileri dinlemeye açık olduğunu hissettirmeli bence.

  2. “Bana sorun getirmeyin” yazısına Friendfeed’de yapılan yorumlardan biri… Fatmanur Erdoğan yazmış. Ben de yazının devamını ekledim…

  3. İşleri, görevleri baştan konuşuyoruz. Sorun çıkmadıkça bana gelmesini istemiyorum. Sorun çıkarsa… Zaten benim görevim.

  4. Dernek yönetimine geldiğinizde, teflon yönetici olabilirsiniz. İşte size örnek… “Dernek yönetmek” yazısında…

Yorum Yazın