1 Ekim 2012 Pazartesi

Bilgi’ye “alaturka” bakış

Osman Ata Ataç hocam uzun yıllar Birleşmiş Milletler’de görev yaptı. Az gelişmiş ülkelerdeki KOBİ’lerin uluslararası ticarete kazandırılmasına dair projeleri yönetti. Yıllardır onun hazırladığı  programlar uygulanıyor.

Osman hocam Birleşmiş Milletler – Uluslararası Ticareti Geliştirme Örgütü’nden emekli oldu. Her Çarşamba günü, Dünya gazetesindeki köşesinde yazıyor.

Son 5 – 6 yazıda, devletlerin “ihracatı destekleyen” (bizdeki İGEME gibi) kurumlarının neden düzgün çalışamadığını, nasıl olursa görevlerini daha iyi yapacaklarını anlatıyor. Dünyanın ihracat konusunda önce giden ülkeleri Brezilya ve Çin hocayı çağırıp dinliyorlar. Brezilya onun önerilerine göre yapılandırmaya başladı.

🙂

Türkiye’de de bu konuda bir çalışma yapılacakmış. Bir arkadaşımız Osman Ata Ataç‘a danışmalarını önermiş. “Bizim tartıştıklarımızı yazıyor. İçeriden bilgi aldığından şüpheleniyoruz” demişler.

20 yıl boyunca dünyanın yüz küsür ülkesinde eğitimler veren, binlerce KOBİ’nin sorunlarını ve beklentilerini dinleyen, sorunlara çözüm arayan, projeler geliştiren bilgi birikimini görmezden gel. “Bizden bilgi sızdığından şüpheleniyoruz” diye yanıtla…

Ne kadar alaturka…

😉

 Resim şuradan alıntıdır

 

Etiketler: , , ,

Kategori: İş hayatı

Yorum Yazın