Dedikodu'yu engellemek
İş yerinde çok rastlanır… İnsanlar konuşur… Özellikle üretimleri ile katkıda bulunamayanlar, çene enerjisi ile birşeyler göstermeye çalışır.
Bunca yıllık deneyimlerim çene enerjisinin, zayıflamak dahil hiçbir işe yaramadığını ortaya koymuştur.
😛
İsmail Yalçınkaya‘dan alınacak yönetim derslerinin bir kısmını yazmıştım. [1], [2], [3], [4], [5] …
Bunlardan biri de dedikoduyu engelemek konusundadır.
Yapmazsınız ama… Diyelim ki gittiniz, birinden şikayet etmeye başladınız. İsmail bey hemen telefona sarılır… Kimden şikayetçi iseniz onu da toplantıya çağırıverirdi.
Sonra:
– Ahmet’ciğim… Uğur diyor ki “Şu konuda böyle yapmışsın. Elbette senin haklı bir gerekçen vardır. Hep birlikte konuşalım mı?…”
Ağzınızdan “başkasının iş yapışı ve davranışları” konusunda çıkan her cümleden sonra karşılıklı yüzleşeceğinizi bilirseniz, “gerçeği, sadece gerçeği” söylemeyi öğreniverirsiniz.
O zaman da dedikodu yapmaz, yalnız işin gerekli koşullarına odaklanırsınız.
😛
Şunu da söylemeliyim. Maalesef, dedikodu ile yönetenlerin sayısı çok daha fazla… Oysa bumerang etkisi yapar… Hani, imam – cemaat meselesi…
🙁
Etiketler: dedikodu, İsmail Yalçınkaya, patron, yönetim
Kategori: İş hayatı
21 Haziran 2009
6:49 pm
Yüzleştirme yöntemi süper. İş yapanla yapmayanın yüzleşmesinden hoşlandığım kadar hiç bir şeyden hoşlanmadım iş hayatımda 😀 Bir de inkarı boşa çıkarmak diye bir konu var ki onunla da ilgili örnek bir yazı mutlaka isterim.
21 Haziran 2009
6:50 pm
Benim dedikodu yaparak bölüm yöneten bir müdürüm olmuştu, geçen gün duydum genel müdür yardımcılığına yükselmiş. Şaşırayım diyorum, nedense bir türlü şaşıramıyorum …
21 Haziran 2009
7:57 pm
Burcu,
İnkarı boşa çıkarmak konusunda birkaç tane anı var… Birinci perde, hatta oyunun sonu mükemmel bitmedi… Ama zaman benim çoook haklı olduğumu gösterdi.
😛
Biraz değiştirerek yazabilir miyim acaba…
😀
İpek,
Dedikodu işe yaramaz diyemiyorum. Bazıları seviyor. Onu Gnel Müdür Yardımcısı yapan da onlardandır belki…
🙁
Bu konuda bir yazı daha yazıp, kötü örneği anlatmalı…
13 Ocak 2011
1:19 pm
Tarafları dinlemeden aculluk (ve acurluk) yaptıkları için… Bir tek olayda birkaç kere yanılmayı becerdikleri için kızılması gereken yöneticiler… (bu linkte)