25 Şubat 2011 Cuma

Luk at dı tabela*

Avrupa’da trafiğe kapalı bazı yaya ve alışveriş sokaklarında, dükkan tabelelarının satılan ürün veya hizmetleri göstermesi şart koşulmuş.

Ortaya yaratıcı ve güzel  tabelalar çıkmış. Yanda bunlardan sadece bir tanesi görülüyor.

Ekmek fırınları, elbise mağazaları ve kuyumcular da eğlenceli tabelalar yapmışlar.

Yaratıcılığın sınır tanımadığını, üstelik sınırlama getirilince daha da arttığını  ispatlıyorlar.

Hiç birşey satın almasanız da, sokakta gezmek bile keyifli oluyor.

🙂

  • Not: “Look at the tabela” deyimi, yenilgiden ne ders aldık diye sorulduğunda “Ders almam, ders veririm” diyen bir büyüğümüzün konuşma haznemize kattığı deyimlerden biridir.

😀

Etiketler: , ,

Kategori: pazarlama

“Luk at dı tabela*” yazısına şu ana kadar 3 yorum yapılmış:

  1. Çok güzel bir fotoğraf işlemişsiniz Uğur Bey, fakat hazır bu konu hakkında konuşmuşken rica ederim ülkemizdeki tabela ebat,renk,anlam kirlilikleri hakkında da yazı yazmanızı rica ediyorum. Mesela iki komşu dükkan tabelaları boyutta ve renkte uyum bozukluğu taşıyor ve bir düzenleme getiremiyoruz. Ama bakınız sizin fotoğraftaki görünüşe bina rengi ile ahenkine ve zarif boyutuna.

    *Tanıdık geliyor bu ingilizce meraklısı “büyüğümüz” 🙂

  2. Yapilan uygulama gercekten ilgi cekici ve inovatif olmus. 🙂

  3. Bir uygulama gördüğümde güzel ve/veya yaratıcı ise bunu anlıyorum. Ticari açıdan bakıldığında, hepsi farklılaşmaya çalışırken aynı olmaya başlıyor. Böylece tabela müşteriye vermesi gereken mesajı veremiyor. Ne markasını, ne de ürün veya hizmetlerini tanıtabiliyor.

    🙁

    Ama bahsettiğin tabela çirkinliği, ebat, renk, anlam kirlilikleri konusu, biraz da estetik açıdan değerlendirmek gerekir. Açıkçası, ticari boyutun dışına çıkınca kendimi çok yetkin bulmuyorum.

    😉

    Selim Tuncer estetik konusuna çok daha hakim. Ondan rica edelim.

Yorum Yazın