Sayın konuşmacılar – 2
Yurt içinde ve dışında onlarca konferansa dinleyici olarak katıldım. Blog yazılarımda paylaşabildiğimden çok daha fazlasını öğrendim. Son zamanlarda, yurt dışı konferanslardaki bilgi yoğunluğunu içeride görmemeye başladım.
Gelip bizimle başarı öykülerinizi paylaştınız. Eh, güzel… Ama bana (ve benimle aynı fikirde olduğunu bildiğim onlarca arkadaşa) yetmiyor bunlar. “Aynı insanlar, aynı öyküleri anlatmaktan bıkmadılar mı?” diye düşünüyoruz.
🙁
Yabancı bir örnekle anlatacağım.
Bodyform’un 1:45’lik filmi ile gelen başarı öyküsünü beğendim. Ama yüzlerce benzerini de gördüm. Asıl merak ettiğim o değil.
Fikir şirkete sunulduğu andan itibaren ne konuşuldu, ne denildi, nasıl itirazlar oldu, itirazlar nasıl aşıldı? Senaryo son halini nasıl aldı, kimler nasıl katkılarda bulundu? Son saniyelerdeki Genel Müdür’ün gaz çıkartması kısmına nasıl karar verildi? GenelMüdür’ün kameraya arkasını dönerek bitirmesi ile, ön görüntüde beliren Bodyform’un logosu arasında bir ilişki düşünüldü mü? vb…
Diyorum ya, benzeri başarı öykülerinden yüzlercesini seyrettim, okudum. Sizin ödül aldığından çok daha yaratıcı, para kazandırıcı, itibar artırıcı, sorun giderici, yüksek engeyçmınt ve konvörşın oranlı onlarca örneği ezbere biliyorum.
Asıl ders alacağım kısmını anlatmayacaksanız, lütfen sahneye çıkmayın.
Lütfen…
😉
Etiketler: başarı, başarı öyküsü, ders, ödül, reklam, reklam ajansı, sosyal mecralar
Kategori: interaktivite, pazarlama
13 Kasım 2012
10:01 pm
“Nasıl?” sorusunun cevabını verdiklerinde anlatacak birşeyleri kalmayacağından mı korkuyorlar? ..
“yüksek engeyçmınt ve konvörşın oranlı onlarca örneği” cümlenin bu bölümü beni çok güldürdü ve düşündürdü, ah güzel türkçemiz..
13 Kasım 2012
11:49 pm
israfil,
Her konuşmada bu ingilizce kelimelerin kullanılmasının bir nedeni de, “peki, anlat bakalım ne kadar ‘engage’ ((adanmış) oldular? Neye ‘engage’ oldular?” sorusunun yanıtını bilmemekten geliyor. Ben birkaç tane konvörşın (dönüştürme) başarısı biliyorum. Potansiyel kişiyi müşteriye, müşteriyi sadık müşteriye, az satın alanı çok satınalan müşteriye, seyrek alanı sık satınalan müşteriye “dönüştürdüğü” takdirde başarılıdır.
😉
Bunun dışındaki rakamlar, şu kadar retweeet, bu kadar paylaşım… bana http://ugurozmen.com/pazarlama/sermayesi-cehalet-olanlar yazısını hatırlatıyor.
😛
Farklı ve üstün birşey yapmayınca, aynı örnekleri onlarca kez görüyoruz. Neredeyse, sunum yapan kadar da anlatacak duruma geliyoruz.
23 Aralık 2012
10:17 am
Pazarlama etkinliği, toplantı veya zirve yapıyorsanız ve amacınız sadece sesinizi duyurmak veya reklam yapmak ise, katılımcılara yenilik veya fayda sağlamayan içeriğiniz varsa beni çağırmayın.
17 Ekim 2015
5:35 pm
Yazının öncesi