29 Ekim 2013 Salı

Turkcell ne yapıyor

Turkcell hakkında şikayetimi Facebook’a yazdım. (Blogdaki Eğitimin Geleceği yazılarının arasına sokmak istememiştim.)

Şöyleydi:

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – — – – – – – – – –

TurkcellHilesi

Yine bir Turkcell Hilesi:

Yurtdışına çıkarken Turkcell çipini akıllı telefondan çıkarıp sadece konuşulan ve SMS alan/gönderen bir telefona taktım.

Yurtdışında Turkcell çipiyle HİÇ internet kullanmadım. Ama yine de faturaya yansıtmışlar.

Bu nasıl bir AHLAK diye sorguluyorum.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – — – – – – – – – –

Daha geniş anlatayım. 2 ay önce Marmaris’ten Rodos’a giderken de benzerini yaptım. Ama o zaman çipi Rodos’a vardığımda değiştirmiştim. Alında hiç internet kullanmadım, ama faturada gelen “Akıllı Y.dışı Avantaj Int (Ekim) = 19 TL“ye itiraz etmedim.

Turkcell’in internet sitesindeKullanımla otomatik devreye giren Akıllı Yurt Dışı Tarifesi sayesinde rahat rahat konuşup internete girebilirsiniz. Kullanım yapmazsanız hiçbir ücret ödemezsiniz.” diyor. Ama bazen akıllı telefonlar bir iş çıkarabiliyorlar.

Sustum oturdum.

😛

Bu sefer yurtdışına çıkmadan, Atatürk Havalimanı’nda çipi değiştirdim. Artık akıllı telefon olarak kullanmadığım, hiçbir şekilde mesaj iletişim anlaşması olmayan Blackberry’yi kullanıyorum.

  • Blackberry kullanırken yediğim kazıklar nedeniyle, tüm mesaj vb. anlaşmalarını iptal ettirmiştim. Artık sadece konuşma ve SMS için kullanıyorum.
  • Şimdi bile Turkcell’den gelen tekliflere endişe ile bakıyorum.

Yine “Akıllı Y.dışı Avantaj Int (Ekim) = 19 TL” görünce şikayetimi çeşitli sosyal mecralarda paylaştım.

😉

Linkedin’de bir Account Manager at Turkcell‘den yanıt geldi.

TurkcellHilesi-2

Mesajımda bahsettiğim yazıda “Turrkcell bana yeterli açıklama yapmadı. Beni kelime oyunlarıyla kandırdı” diyorum.

Siz “Account Manager at Turkcell”in 2’inci yorumuna dikkat edin. (Aşağıya aynen alıyorum)

  • Size onerilen paketin icerigini, Toplam fatura tutarini hesaplayabilirdiniz.
  • Tuketiciler olarak hala satis temsilcilerinin onerilerine tumden sahip cikmak vazgecemedigimiz bir anlayis olsa gerek.
  • Blogda gecen faturanizi affedersiniz ama siz secmissiniz karsi taraf size sadece teklifte bulunmus. Siz fiyati cikarabilirdiniz.
  • Tarife ucreti, Blackberry paketi, sms paketi gibi 3 ayri kisim oldugunu atlamissiniz sanirim.
  • Yorumlarimi Turkcell in bir calisani olarak yazmadim, biraz igne ve cuvaldiz olarak dusunup yazdim. Siz cuvaldizi batiriyorsunuz hakli olarak ama igne yi goremedim

Aslında benim yazıda söylediklerimi tekrarlıyor. “Satış temsilcilerimiz sizi kandırmaya çalışır. Siz uyanık olacaksınız, bize güvenmeyeceksiniz” diyor. Ben iğneyi kendime batırıyorum. “Turkcell’i ahlaklı bir firma zannetmiştim, yanılmışım” diye kendime de kızıyorum. Zaten artık Turkcell’den gelen tekliflere endişeyle bakıyorum. (Bunu yukarıda yazmıştım.)

🙂

Bu yanıtları Bir Turkcell Account Manager’in itirafları olarak algılıyorum. Kayda geçmesi ve sonradan silinse bile burada durması için yayınlıyorum.

😛

Çeşitli notlar:

  • Her ne kadar Account Manager arkadaşımız “blog yazısıyla yanıtlayacağım” dediğimde itiraz etmemişse de, ismini (“amirlerinden fırça yemesin” diye) kapattım.
  • Dün akşam Turkcell Müşteri Hizmetleri beni aradı. Durumu konuştuk. 13 kb’lik bir kullanım olduğunu söylediler. 19 TL’yi iptal ettiklerini ve bu kadar küçük – 13 kb – internet kullanımının nasıl olduğunu araştıracaklarını bildirdiler. Onlardan yanıt bekliyorum.
  • Her şirketin her çalışanına “sosyal medya iletişimi eğitimi” vermesi gerektiği konusunu şimdi işlemeyeceğiz.
  • Bu çerçevede, Turkcell Account Manager’in yanıtlarındaki diğer önemli konuları sonraya bırakıyorum.
  • SMU’lar, size gün doğdu. Bu örneği istediğiniz yerde kullanabilirsiniz.

😉

30 dakika sonra ekleme:

Linkedin’deki yazışmalar şöyle devam etti.

TurkcellHilesi-3😉

Etiketler: , , , , , ,

Kategori: pazarlama

“Turkcell ne yapıyor” yazısına şu ana kadar 7 yorum yapılmış:

  1. sürekli şikayet etmek yerine operatörünüzü değiştirmeniz daha mantıklı olmaz mı? dışarıdan bakıldığında hata dedektörü gibi duruyorsunuz, ayrıntıyı bilemiyoruz.

  2. Kazıkla kazıkla nereye kadar! Bir şirket böyle batar, bir gün her şey iyi gidiyordu neden böyle oldu dersin! Bir blogger olarak arkadaşıma tatmin edici bir cevap verilmemesini kınıyorum.

  3. Sinan İŞLER :
    29 Ekim 2013
    11:58 pm

    İlla devlet zoruyla tüketiciyi koruyan bir mekanizma kurulacak bunlar başka dilden anlamıyor. Hem telefon hem de internet şirketleri aynı şekilde vatandaşı kandırıyor. Kurdukları tuzaklarla paraya para demiyorlar.

    Amaçları hizmet satmaktan çıkıp “nasıl daha fazla para tuzağına düşürürüz” olmuş.

    Biri şu kadar fatura der limit koyar geçmez der diğeri limitsiz internet der adil kullanım diye kota koyar ve aldığın hız ile bir bakmışsın 24 saat geçmeden kota dolmuş. (Hiç bir devlet kuruluşuda “sen niye sınırsız adı altında vatandaşa sınırlı satıyorsun” demez)

    Hepsi birer tuzak kuruyor ve BTK izliyor. Telefon veya İnternet farketmez her türlü düzenleme ve onay BTK dan çıkıyor.

    Asıl bu sorunları çözecek mercii belli de bir şey yaptıkları yok.

  4. Görülen hatalar ve deneyimler başkalarına referans oluyor, hata dedektörlüğü ile ne alakası var.

    Sağlam altyapısı için tercih ediyoruz ama maalesef sağlam da para emme altyapısı var türkcell’in.

  5. Uğur Özmen :
    8 Kasım 2013
    7:08 pm

    Twitter yorumları:
    .
    KIVILCIM Hindistan ‏@kivil 28 Ekim
    @ugurabi Tcell’i savunmak gibi olmasın hocam da roaming kazıklarının ana sebebi ordaki(ve turistler için burdaki) fırsatçı yerel operatörler
    .
    Ercan Aydoğan ‏@ercanaydogan 28 Ekim
    @ugurabi @Turkcell Bu kadar Turkcell’e çatacağınıza bırakın gitsin. Turkcell’i yola getirme çabasındaki bu azim neden sayın hocam.
    .
    Y.Emre ‏@emrekilic 28 Ekim
    @ercanaydogan @ugurabi @Turkcell adamı yurtdışında soymuşlar bırakın gitsin mi kalmış.
    .
    Taşdemir ‏@internetseo 29 Ekim
    @ugurabi @denisutku @eminimsi Turkcell Futbolu sevmediğim halde GollerCepte diye sürekli mesajla gol bildiriyor:) Mail ile bildirmeme karşın
    Bu arada @Turkcell Müşteri hizmetleriyle “532” konuşmayı ücretlendirdigini bu sayede öğrendim ve terki Türkcell
    .
    Xeynop ‏@Xeynop 29 Ekim
    Yine Turkcell’den bir “nasıl iletişim yapılmaz” hikayesi:
    .
    Orhan ‏@orhan______ 29 Ekim
    @ugurabi @Turkcell “Newyork borsasına kote olmuş ilk ve tek Türk şirketinin de bu tip ayak oyunlarına vakti yok” Ne kadar ayıp, edepsizlik!
    .
    Yasin ‏@hosaf 31 Ekim
    @ugurabi @Turkcell ‘bizi kötülüyorsunuz ama diğerleri daha dandik. üstelik sizi iyi kazıklamışız’ demiş kısaca. hepsi birbirinden berbat
    .
    Koray Gözaçan ‏@koraygozacan 8 Kasım
    Turkcell çalışanına göre müşterinin parasıyla adil hizmet almak istemesi “küçük ayak oyunları”mış! enteresan
    .
    Okan Celep ‏@okancelep 8 Kasım
    @koraygozacan @ugurabi Benim anladığım Turkcell küçük ayak oyunları yapmaz denmiş. Konuşmanın tamamında ilgili kişi gayet saygılı davranmış
    Akıllı Yurtdışı Paketi mağduriyetleri ciddi azaltmış bir uygulama.Hata yaşanmışsa da buna karşılık mağduriyet giderilmiş.
    Bence bu iyi niyeti gösterir ve bence Turkcell bu örneği değerlendirip önlem alınabilir mi diye bakacaktır.

  6. Procurement ve benzeri faaliyetleri hobi olarak sirketlerde ben yapiyorum vakit oldukca. Bu tur firmalari sikistirmak hosuma gidiyor. Cunku dogru sorulari sormazsaniz eksik bilgi ile sizi yanlis yonlendirebiliyorlar. Ben sahsen avea kullaniyorum ancak GSM sirketlerinin ortak hileleri olabilir. Sizin konunuz icinde onerim. Gitmeden internetinizi tamamen kapatmaniz bunuda musteri hizmetlerini arayip yapiniz. Gerekiyorsa gittiginiz ulkeyi kapsayan dakika paketleri vardir bunlardan aliniz. Bir diger secenek ise gittiginiz ulkede sadece internet icin hat alabilirsiniz turistik ulkelerde bu hatlara ulasmak daha kolay oluyor, fiyat ve performans oranlarida o denli iyi oluyor.

  7. […] Bu sebepten bence siz buraya gelmeden sim kartınızı direkt telefonunuzdan çıkartın. Sim kartınız sinyal bile alsa faturanızda yurtdışı kullanımı diye görünüyor bazı zamanla… Siz ilk iş gidin T-Mobile ya da AT&T firmalarından ön ödemeli bir hat satın alın. […]

Yorum Yazın