Ürün Geliştirme @ Bilgi MBA – 2
22 Ocak’ta yazmıştım. İstanbul Bilgi Üniversitesi MBA Programında Mine Könüman‘la birlikte hazırladığımız “Ürün Geliştirme” dersi ilk katılımcılarını bu Pazar uğurluyor.
Derse katılanların bir ihtiyaç belirlediğini ve hemen her hafta adım adım geliştirerek piyasaya çıkmaya hazır bir ürün oluşturduklarını da yazıda belirtmiştim.
Katılımcılarımız projeleriyle iç içe oldular. Ödev gibi değil, iş gibi ciddiye aldılar. Öyle güzel noktalara ulaştırdılar ki…
Dönem sonunda dersin katkısını sorduk. İçlerinden biri
“Bir ruhsatlandırma uzmanını kısa süre de olsa Ürün Yöneticisi gibi hissettirdiğiniz için siz sevgili Mine Könüman ve Uğur Özmen’e çok teşekkür ederim.”
diye yazmış. “İyi ki bu dersi hazırladık” dedik birbirimize.
🙂
Diğer katılımcıların bu dersin kendilerine katkısı konusundaki cümleleri…
“İlerideki hedefim pazarlama veya ürün departmanlarına geçiş yapmak. Bu sebepten her hafta sunum hazırlamamız, içerik yaratmamızın bana çok katkısı oldu. Hani şimdi çalışmak istiyorum desem, boş olmadığımı ve yapabileceğimi biliyorum. Pratik yaptırarak öğretme yöntemini seçtiğiniz için kendi adıma teşekkür ediyorum.”
🙂
“Bu derste anlatılanlar sadece bir kariyer noktası olarak düşünülebilecek Ürün Müdürü pozisyonundan ziyade iş yapma şeklimi etkileyecek noktaları görmeme vesile oldu. Örneğin ilk derslerde sorulan “Müşteriniz kim?” Hedef kitleniz kim?” gibi sorular aslında müşteriye olan bakış açımı tekrar gözden geçirmeme ve hep anlatılan value added’ın nereden ve nasıl başlayacağı ve bunun sürekli sorgulanması gerektiğini anlayarak daha verimli ve daha farklı bir hizmet sunacak altyapıyı kurup geliştirmeme olanak sağladı.”
🙂
“Satın Alma Bölümü’nde çalışıyorum ve sürekli ürün ya da hizmet alıyorum. Dersten öğrendiklerim neticesinde sadece finansal karlılığa bakmayıp benim için daha verimli ürünü tercih etmemde elimine etme kriterleri konularında daha dikkatli olacağımı anladım.”
“Daha önemli edinimlerimle beraber artık ürünlere birer “fert” olarak bakmaya başladım. Migros’ta raflardaki konumlandırmalara daha dikkatle bakmaya başladım. Rakipleri ile fiyatlarına, ambalajlara, gazete reklamlarına, TV reklamlarına “Ne mesajı veriyor, nasıl konumlandırmış?” diye bakmaya başladım.”
🙂
“Adım adım ne şekilde ilerleneceğini fakat makro anlamda da nasıl bir bakışa sahip olmam gerektiği hakkında şekillendiğimi düşünüyorum. Bu dersten sonra çalıştığım firmada yaşanagelen süreci görmeye başladığımı söylemek beni hoşnut ediyor.”
🙂
“Katılım bankalarının piyasaya sürdükleri her ürünü artık bir ürün yöneticisi gözüyle, farklı bir perspektifden inceliyorum. Bu ise daha önce bakıp da göremediğim nüansları ön plana çıkarıyor ve ürün konusunda daha bilgi dolu yorum veya eleştiri yapabiliyorum.”
🙂
Yazıyı Mine Könüman’ın facebook’da yazdığı cümlelerle bitirmek istiyorum.
“Gençlerdeki bu heyecan bu sınır tanımaz yaratıcılık müthiş… Öğrencilerimiz değme ürün yöneticilerine taş çıkartacak durumdalar. Duyurulur.”
😉
devamı… bazı çalışmalardan alıntılar olacak
izlemeye devam edin
Kategori: İş hayatı, pazarlama, yaşamın içinden
24 Ocak 2014
12:22 pm
Hocam, Bahar döneminde de açsanız bu dersi 🙂 ( Bilgi, Marka Okulu Öğrencisi )
24 Ocak 2014
1:28 pm
Ahmet Durmuşoğlu,
Seçmeli dersler yılda bir kez açılıyor. Maalesef gelecek sene açabileceğiz.
31 Ekim 2014
4:25 pm
2014 – 2015 gün dönemindeki dersten bir konu