9 Ekim 2012 Salı

Dürüst buluyor ama güvenmiyor

Bencil ama Dürüst isimli yazıda Fatmanur Erdoğan ‘ın Facebook’da sorduğu “Sizce Türk insani dürüst insan mıdır?” sorusuna gelen yanıtların bir kısmı hakkında görüşlerimi ve kendi tanımımı yazmıştım.

Kendisine yapılmasını istemediğini başkasına yapan kişi dürüst değildir“ tanımım çerçevesinde olumsuz yanıtlamıştım.

😉

Bazı laf canbazları “Herkes başkasını kendi gibi bilir” veya “Benim çevremdekiler dürüst; sizinkini bilemem“gibi (kendince) lafı gediğine sokmuştu.

  • Onlar hakkında düşüncemi de “Gelen yorumlara baktığımda (ki birkaçı bana aittir) tanımlama yapmayanların iyimser olduğunu gördüm. Kendisi tanımlama yapmayanların başka tanımlara saldırdığını görmek de ilginç oldu.” diye aktarmıştım.

😛

Bahçeşehir Üniversitesi’nin 2012 Değerler Araştırması sonuçlarına bakın.

Türkiye insanların birbirine en az güvendiği ülkelerden biriymiş. Hem de 22 yıldır. Sadece yüzde 10’umuz başkalarına güvenebileceğini söylerken, İskandinav ülkelerinde bu oran %80’lerdeymiş. Üstelik İstanbul dışındaki batı bölgelerinde güvensizliğin daha da belirgin olduğu ortaya çıkmış.

Demek ki Facebook’daki o laf canbazları ve benzerleri çevresini dürüst buluyor ama güvenmiyor.

Tıpkı Bencil ama Dürüst gibi.

Yaşasın çelişki.

😛

Etiketler: , , , ,

Kategori: yaşamın içinden

“Dürüst buluyor ama güvenmiyor” yazısına şu ana kadar 2 yorum yapılmış:

  1. Toplum konusunda benzer görüşleri olanlar var

  2. Sosyal mecralarda “Türk insanı dürüst müdür?” diye sorulursa, “Dürüsttür” diyenler ezici çoğunlukta çıkıyor. Aksini söyleyenleri küçümseyen yorumları da ihmal etmiyorlar. (Sonra gazetelerde araştırma sonuçlarını ve Dünya’yı gezerken Türkiye’de ölen, öldürülen, soyulan, tecavüz edilen kişileri okuyoruz.)

Yorum Yazın