Eğitimin geleceği???
Hasan Başusta, friendfeed’de
- Egitimin gelecegini merak ediyorsanız Salman Khan’in TED konuşmasını izleyin. Basit psikolojik motivasyonların mükemmel bir teknoloji ile nasil harmanlandigini ve basitce Foursquare’de check-in yapmamızı sağlayan ne varsa (badge, leaderboard vs.) diğer konseptlere nasıl uygulandığını görün.
İlk yorumum “Bence “öğrenmek istemeyene anlatmak için yeni yöntemler bulmak”la sorun aşılmıyor” şeklindeydi.
😉
Friendfeed’deki tartışmaya ekleyeceklerim var. Rahmetli Muhan Soysal hocam çocukların kendi çalışmalarına değil de anne-babaların özenli çalışmasına iyi not verilmesini her zaman ağır eleştirirdi. İnsanımızın kolaycılığa, kopyacılığa, başkasına sırtını dayamaya, sorumluluk üstlenmemeye, kıskançlığa (haset) alıştırılmasına neden olduğunu söylerdi.
Muhan Soysal hocama kesinlikle katılıyorum. Bu eğitim yaklaşımı, bahaneci bir neslin yetişmesine neden oldu.
🙁
Gerek akademisyen, gerekse pazarlama profesyoneli olarak eğitim çok ilgilendiğim bir konu. Derste öğrencilerime anlattıklarımla yetinmiyorum. CRM’in gerçek uygulamalarını hayata geçirenleri derse davet ediyorum. “Öğrenme hevesiniz yoksa derse gelmeyin” diyorum. Amacım “kulaktan dolma” değil, gerçekten iş yaşamında kullanacakları bilgileri vererek yetiştirmek.
Konuları daha rahat izlemeleri için uzaktanCRMegitimi adında bir internet sitesi de oluşturdum. Bu sitenin gelecekte nasıl gelişeceğini şuradan okuyabilirsiniz.
🙂
Hocanın “okuyup gelin, anlamadıklarınızı ben anlatayım” dediği yöntemin Türkiye’de işe yarayacağı konusunda ciddi kuşkularım var. İlkokuldan, hatta anne kucağından başlayıp düzeltmedikçe, bizim eğitim sistemimizin geleceği olmaz.
😮
Etiketler: eğitim, Muhan Soysal, öğrenmek, okul
Kategori: yaşamın içinden
1 Temmuz 2011
10:03 am
Çok güzel özetlemişsiniz durumu hocam.
Hep aklıma gelen bir örnek var. Küçük çocuklar düştüklerinde veya masanın bir köşesine çarptıklarında, morallerini düzeltmek için büyükler hemen haliyi veya masayı ‘döverek’, ‘bak hain masayı görüyor musun, çocuğumun ayağını acıttı, tu sana’ yaklaşımına giriyorlar. Çocuk kendisi masaya çarpmadı canım, masa geldi ona çarptı!
Sonra da diyoruz ki, insanlarımız sorumluluk almıyor, hata kabul etmiyor, suçu başkasında arıyor. E öyle yapacak tabii ki, onu öğrendi zira.
Temelden değişikliği gerçekleştirmedikçe, hep bir ayak sakatta kalacak hangi sistem gelirse gelsin.
3 Temmuz 2011
8:36 pm
Sizde eğitimin geleceği nasıl olmalı?
6 Temmuz 2011
4:11 pm
Savaş Ateş
Eğitimin geleceğinin nasıl olması gerektiği konusunu ufaktan yazmaya başladım. Genneration’da çıkan http://www.gennaration.com.tr/yazarlar/kimin-secimi/ mevcut durumun tehlikesini anlatıyor. Bu mevcut durum tesbiti ve (bence) Web 3.0’ın bazı tehlikelerini anlattıktan sonra eğitimi odaklanacağım.
Muhtemelen bu yazıyı da Gennaration’da yazarım. http://ugurozmen.com/yasamin-icinden/bir-haftanin-dokumu de yazdığım gibi, “Gelecekte “Taaa ne zaman söylemiştim” denilebilecek çok özendiğim yazıları Gennaration’a yazmayı tercih ediyorum. Basılı da yayınlandığı için, gerçek anlamda “tarihe kayıt düşmek” oluyor.”
13 Ağustos 2011
7:08 pm
Eğitimin Geleceği konusunda devam yazısı http://www.gennaration.com.tr/yazarlar/cayira-salamazsin/