Nasuh Mahruki ile 2 saat
Dün Buluştrend’in Şubat toplantısında… Nasuh Mahruki‘yi dinlerken… Sevgili Fatmanur Erdoğan çok güzel not tutuyordu. Bu satırları yazmadan önce, onun yazısını bekledim.
Önce Fatmanur’dan “Bir tırmanış asla zirvede bitmez” yazısını okumalısınız. Benim cümlelerim sadece o yazıya küçük eklemeler…
😛
Arama Kurtarma faaliyeti tecrübe ister. Bu iş kilometre meselesidir. Aklı başında, sorun çözme yeteneği olan gönüllüler ile sürdürüyoruz. Başkaları ile birlikte takım oluşturabilen, özgüveni ve öz saygısı olabilen kişiler ile…(Burada gönüllü sözünü duyunca, “bugün kayıt olurum, yarın çıkarım” diye düşünmeyin. Ciddi bir eğitim işi olduğunu defalarca vurguladı. Ancak, “ofiste koordinasyona yardım etmenin de bir katkı olduğunu” belirtti.)
🙂
Kurtarma, lider bazlı bir operasyondur. Operasyon anında liderin dediği yapılır. Operasyonda yer almak için yetkin ve güvenilir olmak, fiziksel ve psikolojik olarak yetkin olmak gerekir. Gönüllülük, aile görgüsü, insan sevgisi, vatan sevgisi… gerekir.
🙂
Yapılması gereken işi en iyi yapabilecek olan bensem, o işi üstlenirim.
🙂
Bu işi ödül için yapmıyoruz. Bir insanın hayatını kurtarmaktan daha büyük ödül var mı? Ekibi misyonun kendisi motive ediyor. Amaç, insanı motive eder. Ekip kendisine sürekli yeni hedefler koyar. ( Bu cümle, Mezuniyet hediyesi isimli yazımı anımsattı.)
🙂
(1) Kendisi ve olup biten hakkında farkındalık… (2) Çevresindekilere saygı, birlikte neler yapılabileceğini düşünmek…
🙂
İlk baştaki karar önemli. Annen baban istedi diye değil, sen karar verdiğin için yapmalısın. Kendi hayatının başrol oyuncususun. Başkasının hayatını ve hayallerini değil, kendi hayatını yaşarsın.
🙂
“En” kavramı tehlikeli bir kavramdır. Üstelik her zaman geçilebilir. En çok yük kaldıran kişi olabilirsin. 300 kilonun altına girersin. Bir süre sonra başkası 350 kilo kaldırabilir. Ama “ilk” hiçbir zaman geçilemez. Hep “ilk” olarak kalırsın.
😛
Notlar:
- Mükemmel’e yolculuk konusunda çalışma yapacak varsa, Nasuh Mahruki ile mutlaka zaman geçirmeli… Birşeyler öğrenmeye çalışmalı.
- Bu fırsatı yarattığı için Ömer Ekinci’ye, bize zaman ayırdığı için Nasuh Mahruki’ye müteşekkirim.
😛
Etiketler: ekip, ekip ruhu, hediye, liderlik, motivasyon, mükemmel, Nasuh Mahruki, tecrübe
Kategori: yaşamın içinden
14 Şubat 2010
4:36 pm
Uğur hocam en kısa zaman da not tutmayı öğrenmem gerek 🙂
15 Şubat 2010
8:53 am
Ama “ilk” hiçbir zaman geçilemez. Hep “ilk” olarak kalırsın.
motivasyon bu olsa gerek hocam..
15 Şubat 2010
4:27 pm
“Misyonun kendisi ekibi motive ediyor. Amaç, insanı motive eder.” bu cümle bütün şirketlerin misyon ve vizyon kavramlarını tekrardan gözden geçirmesi gerektiğini düşünmeme sebep oldu..Şirketler varoluş sebeplerini ifade ederken çalışanına veya dünyaya ne gibi faydası olacagı üzerine odaklanmaları ve çalışanlarına net bir hedef belirtmek için bu kavramları oluşturmalılar sadece bizimde bir vizyon ve misyonumuz olsun diye değil…
27 Mart 2010
8:24 pm
Nasuh Mahruki’nin “amaç insanı motive eder” cümlesinin (ki %100 katılıyorum) bilimsel anlatımı gibiydi bu Dan Pink’in videosu http://www.ted.com/talks/lang/tur/dan_pink_on_motivation.html
20 Nisan 2010
1:13 pm
Sadece “olumlu motivasyon” ile beslenen kafa yapısı Nasuh Mahruki’ye “ekibinizi nasıl motive ediyorsunuz?” diye sorar. “Hayat kurtarmaktan daha büyük motivasyon var mı?” yanıtını anlamaz ve ısrar eder… “Ödüllendirme var mı?”
27 Şubat 2011
8:38 pm
Bu tanışma, Ömer Ekinci’ninin düzenlediği bir etkinlik sayesinde oldu.