Okumaya Üşenmek
Yılbaşından bu yana
- ugurozmen.com’da (biri önceden e-Tohum’da yayınlanmış) 13 yazı
- uzaktanCRMegitimi.com‘da (3’ü ugurozmen.com’da yayınlanmış olup CRM için genişletilmiş) 13 yazı
yayınlamışım.
Toplamda 38 günde 22 yeni yazı yapıyor.
- Not: Biliyorum, uzaktanCRMegitimi.com‘da yazılar uzun. Pek eğlenceli de değil. Ama eğer CRM ile ilgileniyorsanız, daha geniş kapsamlı Türkçe bir site yok. Birçok okulda CRM dersi verenler de uzaktanCRMegitimi.com‘u kaynak olarak kullanıyorlar. Bazı makaleler ders kitaplarında kullanılıyor.
😉
CRM Final sınavında soruları verdikten ve açıklamaları yaptıktan sonra sorulardan birini Facebook’a ekledim. Birkaç gün sonra da Facebook’da yorum yapanların katkılarını ve doğru yanıtı uzaktanCRMegitimi.com’da açıkladım.
- Not: uzaktanCRMegitimi.com’da yayınlanan yazıların CRM ve bilgi yönetimi ağırlıklı olmasına dikkat ediyorum. (Bir de Bilgi Üniversitesi MBA programındaki CRM dersi katılımcıları için yazılan kısımlar var ama zaten onları siz kolay bulamıyorsunuz.)
Buraya kadar herşey iyi de… Sonrası ilginç.
Facebook’da yorum yapmaya devam ediliyor. Ama yorum yapanların çoğunluğu zaten açıklanmış yanıta bakıp doğru düşünüp düşünmediğini sınamıyor. “Yanıt açıklandı” diye linkini verdiğimde “Sorunun yanıtını değil, bakış açıma sizin yanıtınızı merak ettim” diyorlar. Oysa onların söylediklerini daha önce yorumlarda yazmışlar, ben de YANLIŞ YANITLAR diye (neden yanlış olduğunu belirterek) blog yazısına eklemişim.
Yani YAPILMIŞI VAR.
🙁
Dünyada blogların okunma oranı artarken Türkiye’de neden azalıyor sorusunun yanıtı burada…
Okumaktan uzaklaşıldıkça, kendi fikrimizi destekleyen kısa mesajlara itibar edilir. Böylece sorgulama [1] , [2] , [3] , [4] azalır. Bağımsız düşünen ama sorumluluk sahibi, ilkeleri olan ama sorgulayan olmaktan çıkarız. Bizim yerimize düşünenlerin dediklerini yapmaya başlarız.
Biliyor musunuz, kendi fikrini sınamak için bile okumaktan uzaklaşanları gördükçe benim aklıma bir fıkra geliyor.
İnternet kullanmak sizi bilişim dönemi insanı yapmaz, ama okumak ve kendini sorgulamak… işe yarayabilir.
😛
Etiketler: bilişim, öğrenci, öğrenmek, okul, sorgulama
Kategori: yaşamın içinden