Örgütsel yapı türleri
Komuta tekliği adlı yazının konusu, teknoloji sayesinde değişen organizasyon kuramlarına dikkat çekmekti. Friendfeed ve Facebook‘daki tepkilere bakınca, genç arkadaşlarımızın da eski öğretilere çok sarıldığını gördüm. Hayal kırıklığına uğrayacaklar. Benden söylemesi.
😉
Bu konuyu çeşitli okullardaki MBA öğrencisi arkadaşlarla tartışıyorduk. Biri şu sayfayı gösterdi.
Birkaç kere okudum. Anlayamadım.
- Eski öğretilerin tekrarlandığı MBA eğitiminin işe yaramayacağı konusunda görüşlerimin (şurada) doğruluğunun ispatı diye aldım bu cümleleri.
Bana ve o öğrencilere yardımcı olabilecek biri var mı aranızda? Tercüme edip bize de anlatsa…
😉
Etiketler: eğitim, MBA, öğrenci, öğrenmek, okul
Kategori: yaşamın içinden
7 Haziran 2011
8:36 pm
“Örgütler tam otomatikten tam ihtiyariye doğru sonsuz şekilde olabilir ve bilim adamlarının incelediği pek çok örgüt yapısı, bu örgüt tanımı kapsamında değerlendirilebilir.” deniyor sanırım. Komuta tekliği ile ilişkilendiremedim ben pek, açıkçası.
8 Haziran 2011
2:35 am
Bende merak ettim… Ama bunu tanımlayacak birisi çıkmaz diye düşünüyorum 🙂
Yine de, umarım vardır 🙂
8 Haziran 2011
7:44 am
Yazan mühendismiş herhalde 🙂 Şöyle diyor: Örgütsel yapı ya çok mekaniktir ya çok organik. Benim yorumum; örgütsel yapı kuvvetlendikçe mekaniklik artar, insancıllık (organiklik) azalır. İnsancıllık arttıkça örgütsel yapı gevşer. Organiklik ve Mekaniklik zıt kutuplardır diyor yani anladığım kadarıyla..
30 Aralık 2011
12:21 am
Örgütsel yapı türleri ilgimi çeker. Mezun olduğumda ana dalım organizasyon idi. Mezun olduktan hemen sonra da bir organizasyon projesinde çalışmıştım.